Fedőmatrac: mi ez, és hogyan segíthet

Elgondolkozott már azon, hogy a napközben érzett közérzetet, vagy éppen ellenkezőleg, a kényelmetlenséget mennyire befolyásolhatja az alvás minősége? A probléma megoldásának egy része a fedőmatrac használata, amelyet nagy körültekintéssel, a részletekre való odafigyeléssel és az előzetes tájékoztatással választottak ki, hogy megfeleljenek az Ön igényeinek.

Mi az a fedőmatrac?

A fedőmatrac olyan fedőmatrac, amely egyszerre nyújt támaszt és kényelmet, meghosszabbítva a meglévő matrac élettartamát. A fedőválasztás legtöbbször gyorsabb megoldás, jobb befektetés és hosszú távon kényelmesebb, mint egy új matrac vásárlása. A matracot célszerű 7 évente egyszer cserélni. Ezután hozzáadhat egy fedőmatracot, hogy még tovább tartson.

A matracról a fedővel ellátott matracra nagyon egyszerű az átállás, mert alvás közben a testünkhöz penészedik. A fedő pedig kanapékhoz is jól használható, főleg, hogy méretük 80×190 cm-től 200×200 cm-ig terjed.

A fedőmatrac típusai:

A topper belsejében lévő összetételtől függően a következőképpen oszthatók fel:

  • poliuretán hab fedő
  • poliuretán memóriahab fedő
  • topper egyedi rugóval
  • latex fedő
  • tollas és pehelyfedő

Miben segíthet a fedőmatrac?

Íme a fedőmatrac fő előnyei:

  • Extra kényelmet biztosít

A topper támogatja a gerincoszlop természetes helyzetét azáltal, hogy csökkenti a nyomáspontokat, lehetővé teszi a vér keringését, és ezáltal javítja az alvás minőségét. Amellett, hogy növeli a kényelem szintjét, a fedőmatrac megakadályozza az izom- és ízületi fájdalmakat. Gyakran nem fordítunk annyira figyelmet a pihenésre, de a topperek ajándékok, és talán befektetés a kényelembe és az egészségbe.

fedőmatrac

  • Segít tisztán tartani a matracot

Extra rétegként a fedőmatrac nemcsak kényelmesebb alvási környezetet biztosít, hanem egészségesebb és tisztább is. Így a fedő kiválasztásakor jobban oda kell figyelni a külső anyagra, nevezetesen a burkolatra. Az anyagon kívül fontos, hogy a huzat könnyen levehető és gépben mosható legyen, ami hatékonyabb intézkedés, mint a matrac tisztítása.

  • Beállítja a matrac keménységét

Ha úgy érzi, hogy a matrac túl kemény, egy extra réteg puhább fedő formájában enyhítheti ezt az érzést. Ugyanez fordítva is igaz. A keményebb fedőmatrac megadhatja a keresett extra támaszt.

  • Lehetővé teszi a levegő keringését 

Amellett, hogy magas szintű kényelmet nyújt, a fedőmatrac fenntartja a testhőmérsékletet is. A habszivacs fedők különösen lehetővé teszik a levegő áramlását, így kényelmes alvást biztosítanak egész évben, évszaktól függetlenül. A gyapjú felsőrész elzárja a hőt, míg a hűsítő felső tökéletes a forró nyári hónapokban.

  • Csökkenti a nyomást és enyhíti a fájdalmat 

Ha túl kemény matracon alszik, nagy nyomás nehezedik a hátára, ami fájdalmat okoz és súlyosbítja azt. A topper enyhítheti a hátfájást azáltal, hogy párnázást biztosít, amely enyhíti a nyomást a csípő és a váll területén, miközben elegendő támogatást nyújt. A fedőmatrac több mint megfelelő befektetés lehet azok számára, akik hátfájástól szenvednek. Ezzel szemben a puhább, közepesen kemény matrac jobban csökkenti a kényelmetlenséget.

Kereséseitől és igényeitől függően a fedőmatrac vásárlásakor a keménysége (extra kemény, kemény, közepes, puha és ultrapuha) , sűrűsége, illetve vastagsága irányadó lehet . További jellemzők, amelyeket érdemes figyelembe venni, az ismert egészségügyi problémák vagy allergiák, és itt a fedők a következő kategóriákba sorolhatók: gombaellenes, antibakteriális, hipoallergén, atkaellenes, ortopédiai.

fedőmatrac vásárlása nemcsak az alvás minőségén, hanem az alvás minőségén is láthatóan rányomja a bélyegét a kényelem javítására, az extra higiénia biztosítására és a már meglévő matrac deformálódásának késleltetésére. Arról nem is beszélve, hogy jóval kevesebbe kerülne, mint egy új matrac.

Kiváló minőségű fedőmatracokhoz várunk üzletünkben , ahol igényei és preferenciái alapján kiválaszthatja a legmegfelelőbb kiegészítő matracot, melyre akár 15 éves élettartamot is garantálunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük