Függöny a konyhában? Tökéletes útmutató az ihletett választáshoz

A fény behatolásán és a szellőzés szerepén túl az ablakok azok, amelyek alapján a helyiségek egyéniséget és stílust kaphatnak. Az ablak formáján és méretén túl sokat számít, hogyan értékeljük őket, a konyhában található függöny pedig kontrasztot ad a helyiség elrendezésében és folyamatosságot biztosít a tervezésnek. Ez megkönnyíti az átmenetet a sötétebb belső és a külső világosság között.

Miért kell függöny a konyhában?

A konyha minden bizonnyal néhány olyan helyiség otthonunkban, ahol sok fényre vágyunk. Északi tájolásuk és a közvetlen napfénynek való kitettségük miatt magasabb és tágasabb ablakokat választunk. Így a függöny felszerelése a konyhában magas szintű magánéletet és kényelmet biztosít. A jó része az, hogy a helyiség fényerejét mindig növelhetjük, vagy éppen ellenkezőleg, csökkenthetjük.

Tudjuk, hogy a nagyobb ablakok világosabb teret kölcsönöznek, de a függöny felszerelése azt is jelenti, hogy kevesebb közvetlen napfény éri. Ezáltal idővel meg tudjuk őrizni a bútorok megjelenését és minőségét egyaránt.

Hogyan válasszunk függönyt a konyhába?

A függöny az elrendezés stílusát hangsúlyozza, tehát az anyagnak, a szabásmódnak, a választott színeknek, textúráknak és mintáknak következetesnek kell lenniük.

 • A függöny összekötő elem a belsőépítészet és a bútorok között. A konyhában lévő függönynek a lehető legegyszerűbbnek kell lennie , és a tervezési stílusnak megfelelően kell kiválasztani.
 • Fontos figyelembe venni a színek színvilágát és adagolását, hogy a konyha többi tartozékával egységhatást keltsen.
 • Amennyire lehetséges, jó lenne gondoskodni arról, hogy a konyhai függöny könnyen felszerelhető legyen, sínre vagy galériára, a mennyezetbe vagy akár az ablak kontúrjába – pontosan azért, hogy könnyen karbantartható legyen, de egyben le is helyezhető. oda-vissza húzva, amikor kinyílik az ablak.
 • A függöny méretét illetően általában egy rövid, küszöbhosszú függönyt választunk, amely szélességében és magasságában is valamivel nagyobb, mint az ablak.
 • Munkánk megkönnyítése érdekében célszerű vasalást nem igénylő konyhai függönyt választani.

a függöny a konyhában

Függönytípusok a konyhának megfelelően

A csempéktől és a bútoroktól függően, de attól is, hogy milyen stílusban díszítette konyháját, most már láthatja, hogy milyen függönyök illenek leginkább az ablakhoz. A semleges színektől a legmerészebb tónusokig, az ablak alsó felét eltakaró függönyöktől a hosszúakig, a világos és áttetsző anyagoktól a sűrű és átlátszatlanokig, bármit is választ, gondoskodjon arról, hogy békés és ellazult állapotot közvetítsen. az “otthon” érzése.

 1. Egy klasszikus konyhához választhat sima sima , fehér vagy krémszínű áttetsző függönyöket, és biztos lehet benne, hogy ellenállnak a napnak és a fakulásnak.
 2. Egy modern konyhához a legmegfelelőbbek a pasztell árnyalatú, hosszú függönyök, amelyeket a többi bútorral ellentétben választanak. Mélyebb és sötétebb tónusokat is alkalmazhat, különösen, ha a konyhaablak magasan van.
 3. A vidéki konyha nem lenne teljes vászonfüggöny készlet nélkül, még akkora, mint az ablak. Ők azok, amelyek az amerikai filmekben látott konyhákra emlékeztetnek bennünket.
 4. A skandináv konyha az, ahol a fabútorokat kiegészítő, bambusz árnyalatú függönyök passzolnának a legjobban.
 5. Ha a mediterrán konyhára gondolt nyaralása során, saját otthonában is átveheti a mediterrán dekorációt a földárnyalatú (piros, barna, sárga), valamint zöld és kék szövetmintás függönyök segítségével.
 6. Egy bohém konyhához biztos vásárlás a virágmotívumokkal díszített, fodros megjelenésű függöny.
 7. retro konyhába beépíthet egy meleg fehér árnyalatú, félig átlátszó, hálós vagy csipkés függönyt, amely része azoknak, amelyek fényt engednek be a helyiségbe.

A függönyöket általában a többi helyiségbe szereljük be, nem a fürdőszobába vagy a konyhába. Ezzel szemben, ha a konyha nyitott terű és több magas ablakkal rendelkezik, választhatunk külső rolók vagy redőnyök beépítését is. A függönyszűrők és a redőnyök leállítják a fényt.

A bútoroktól az edényekig és a vízvezetékektől a készülékekig a konyhai függöny tökéletes környezetet biztosít a főzéshez, különösen napsütéses napokon. Az ihletett függönyválasztás tökéletes konyhává varázsolja a szobát, biztosítva a funkcionális és esztétikus hasznosságot, amelyet a reggeli kávétól a vacsoráig élvezni fog.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük